El dinou de desembre, fum, fum, fum!

gen. 3, 2022 | Amics de la Casa del Miracle

(M. Teresa Fau) No, no podia ser que, un altre cop, els Amics i les Amigues de la Casa no ens poguéssim veure per celebrar junts el Nadal! L’any anterior, per culpa de la Covid (per cert, algú recorda quina onada ens va fer la guitza aleshores?), havíem hagut de cancel·lar la trobada. Aquesta vegada, però, ens n’hem sortit, tot fent ús –això sí- de l’arsenal preventiu que ja ens és tan habitual.

La reialesa ens visita

Ep, no us espanteu! Ens referim a la Companyia del príncep Totilau, un equip que formen en Marc Hervàs i les seves companyes i companys. Ens han ofert un espectacle que anomenen “Mare Terra” on, amb l’ajut de titelles i d’altres recursos teatrals aparentment senzills però molt efectius, fan un recorregut sobre l’evolució de la vida al nostre planeta.

La trama comença amb les preguntes del Bernat, un infant de cinc anys que ve de visitar el Museu de la Ciència. I el que hi ha vist el posa davant del desconegut: “d’on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i la terra?”, “per què van desaparèixer uns éssers i en van sorgir de nous?”… I, com que som en una obra de teatre, uns personatges misteriosos l’aniran ajudant, amb dolçor i poesia, a fer un viatge a l’origen de la vida.

En Bernat i nosaltres –teòricament adults però encara amb molts enigmes per resoldre- contemplem, il·luminats per una claror que no és merament “científica”, el fascinant espectacle de l’evolució. I no ens són estalviats aspectes colpidors com el patiment i la mort dels éssers que ens han precedit i que han format part d’aquesta natura que també és la nostra. El recorregut acaba amb la presència de l’homo sapiens sobre la terra.

Acabada la representació, els actors ens han ofert la lectura d’un recull de poemes nadalencs. I així hem donat per acabat un espectacle que ens ha aportat llum i tendresa, i que ha estat una ocasió excel·lent perquè ens retrobéssim aquelles i aquells que fa temps que no havíem tingut ocasió de veure’ns.

Tan de bo que aquest any que tot just encetem ens permeti de compartir noves jornades i de retornar a l’escalf de les abraçades!

P.D. Tot i que la Companyia del príncep Totilau ha actuat desinteressadament, els assistents a la representació han pogut fer una aportació destinada a la Marató de TV3, que, com potser recordareu, s’ha celebrat, precisament, aquest dia.