Comunicació als Amics de la Casa d’Espiritualitat del Miracle

des. 17, 2018 | Amics de la Casa del Miracle

En aquest temps d’hivern tenim el període de repòs de la Casa a l’espera de l’inici de la nova anyada. És un període de treball intern per tal d’adequar la Casa per fer-hi millores i per preparar les activitats del pròxim curs.Seria un temps per no tenir cap ressò de cara enfora. Tanmateix tots els qui us sentiu vinculats amb aquest indret haureu pogut tenir coneixement que hem aparegut en els mitjans de comunicació arrel d’un projecte de restauració de les pedres megalítiques del nostre entorn.
Més enllà de les sensibilitats expressades en forma diversa és important posar de relleu el contingut de la reunió del diumenge 25 de novembre amb els responsables del projecte. La seva professionalitat i les seves explicacions poden haver aclarit els dubtes que s’havien suscitat amb anterioritat.
Una bona ressenya sobre aquest tema ha estat publicada al diari digital Catalunyareligió el dia 28 de novembre per Laura Mor. També el diari Regió 7 en les edicions del 28 de novembre  i de l’1 de desembre en parlava.
També el petit grup de coordinació dels Amics de la Casa ho vam poder debatre en la reunió del matí del dissabte  1 de desembre. Allí va sorgir la idoneïtat d’escriure aquesta comunicació per tal d’incorporar les dades corresponents al Pla de foment de turisme del nostre municipi de Riner en relació al Santuari del Miracle, i mirar d’evitar que es promoguin o difonguin comentaris erronis.
Aquest Pla de turisme no afecta per a res la Casa d’espiritualitat. I pel que fa al Santuari del Miracle no en desvirtua les seves característiques primordials sinó que les preserva, com són que es mantingui un lloc de pau, serenor i contemplació.
Les actuacions consisteixen en la restauració i rehabilitació d’espais de la Casa Gran (edifici catalogat com a Monument Nacional i que, per tant, gaudeix de totes les normes de protecció), en la transformació de la carretera que passa pel Miracle en un espai de prioritat de vianants formant una placeta que en millori la percepció de tranquil.litat de l’indret, en una ordenació dels actuals llocs on aparquen els cotxes, i en la delimitació d’un circuit circular per fer a peu. Aquest circuit, adaptat per persones amb mobilitat reduïda, encerclaria tot el recinte del Santuari, començant per Sant Antoni i recorrent els espais de la vinya que es plantarà aquest hivern, incloent el celler i la formatgeria de la part baixa del monestir, seguint per la part inacabada de l’església i el seu interior amb els retaules renaixentista i barroc, continuant pel camí de la Desaparició fins a la Capella, pujant després als roures de la rotonda, i acabant per la Casa d’espiritualitat i la placeta de davant la casa Gran.
Creiem que és de justícia agrair al nostre ajuntament de Riner, i en especial al seu alcalde Joan Solà, el suport que ofereix al Santuari i la contribució que està aportant perquè s’aconsegueixin aquestes millores.
En aquestes dates en què ens trobem ens desitgem mútuament unes bones festes de Nadal a l‘espera que ens poguem retrobar en les activitats de la Casa del pròxim any 2019.

Xavier Poch