SKU: musicacallada Categoria:

La música callada (17 al 19 de novembre del 2023)

160,00 

Un Miracle per a Leonard Cohen

Durant segles, persones d’àmbits ben diversos han anat a la recerca de l’Absolut. Des de la incertesa, caminant per la foscor, convivint amb l’error… no han defallit en l’esforç per a endinsar-se en la Transcendència. I sovint han provat d’expressar les seves experiències mitjançant un llenguatge que els era insuficient. Per això han recorregut a l’art i ens han ofert poemes corprenedors, pintures sublims i peces musicals commovedores.

Aquí, a la Casa, valorem força el vessant artístic vinculat a l’espiritualitat. (Segur que molts/moltes de vosaltres heu tingut ocasió d’assistir a jornades organitzades a l’entorn  d’un text literari o d’una obra musical!). I d’això es tracta també ara, tot i que d’una manera un xic diferent.

El cap de setmana del 17 al 19 de novembre, el dediquem al poeta, compositor i cantant Leonard Cohen, l’home que, nascut en una família jueva, no deixà mai d’anar a la recerca del Nom que, com ell mateix deia, “unifica el cor”.

Orfe de pare als nou anys, Cohen conegué ben aviat la pèrdua i el dol. I, en els seus més de vuitanta anys de vida, experimentà la joia i la tristesa, l’amor i el desamor, la il·lusió engrescadora i la més profunda decepció… mentre feia camí vers l’Absolut i transitava per la tradició jueva, la budista i la cristiana.

Allunyat de l’estridència i de la dictadura de la moda, Cohen estimava el silenci i provava de trobar-lo en el dia a dia. (Són prou conegudes la seva estada en un monestir budista i les freqüents visites a una illa grega -Hidra- on vivia en un retir auster). I, endinsant-se en aquest silenci, trobava les paraules i el so que ajuden a percebre Allò que no és possible d’expressar mitjançant un llenguatge asèptic i científic.

Convençuts, doncs, de l’eficàcia d’un silenci que desemboca en música i en paraules, us proposem aquestes jornades que anomenem de Música Callada. Com sabeu, ja en altres ocasions hem gaudit de l’audició de peces considerades clàssiques. Aquest cop donem acollida a una obra que potser no es correspon del tot amb aquest qualificatiu. Tanmateix, es tracta de la producció d’algú que -perdoneu la poca gràcia de l’acudit- té una cançó que duu per títol “Waiting for the Miracle”.

 

 

Descarregar el fulletó de l’activitat i programa

La música callada

 

IMPORTANT: cada persona ha de fer la serva reserva. Si compartiu habitació, feu reserva per habitació doble. Podreu indicar el nom de l’acompanyant al introduïr es vostres dades, més endavant.

La paga i senyal és per assegurar la reserva, i només es tornarà si es cancel.la l’activitat, o si la persona que ha fet la reserva la cancel.la 15 dies abans de l’activitat. En cas de pagaments complerts d’una reserva es retornarà tot l’import si es fa 15 dies abans de l’inici de l’activitat; en altre cas, es retornà l’import total menys la paga i senyal.

Consulteu el fulletó de l’activitat per a més informació sobre l’obra, conferències, altres representacions, programa complert d’activitats, etc…